Categorías: Sin categoría

Nejlevnější motorky na českém trhu podle kubatur




Jak se rozhodujete při výběru motorky? Samozřejmě, že by všichni motorkáři nejraději vyhrkli: „Srdcem!“, jenže to taky nejde vždycky. Svou neopomenutelnou roli tady chtě nechtě hraje i peněženka, a tak se občas musíme zaměřit nejenom na to, co bychom chtěli, ale taky na to, na co máme. Ať už na motorkách začínáte, hledáte nový stroj na příští sezonu nebo si chcete udělat radost v pokročilém věku, mrkněte na nejlevnější nové motorky, které náš trh nabízí.

Řazení podle kategorií a zaměření, tak jako jsme seřadili nejlevnější auta na českém trhu, by v případě motorek nedávalo tak úplně smysl, protože vymezení jednotlivých kategorií tady není zdaleka tak zřetelné jako u aut. Všechny stroje jsme místo toho seřadili do tříd podle kubatury a vybrali vždy pět nejlevnějších strojů podle ceníkových cen, uvedených včetně DPH. Zároveň jsme si dali i omezení na jeden stroj na značku v rámci kubatury.

Výběr níže pak můžete brát i jako takové drobné zamyšlení, neboť ano, až do dvou nejvyšších kategorií je většina motorek z Číny. A to včetně těch, které nesou italsky nebo britsky znějící názvy – některé značky (potažmo jen práva na ně) po krachu koupili právě Číňané, kteří pod jejich logy prodávají svoje produkty, jiné do Číny svou produkci přesunuly samy. Mezi takové se řadí třeba F.B. Mondial, Benelli nebo AJS.

Právě čínský původ je, nalijme si čistého vína, pro řadu motorkářů poněkud nepřekonatelný problém. Jenže Číňanům nelze upřít, že se za poslední zhruba dekádu kvalitativně nesmírně pozvedli, což platí zejména u „přiznaně čínských“ značek. Zkrátka nabídnou nový stroj se zárukou za cenu, za kterou se u zavedených japonských či evropských značek zmůžete jen na ojetinu.

Je to tedy podobné dilema jako u aut, jen se rozhoduje mezi jinými zeměmi původu. Zatímco u aut to často bývá starší Česko nebo nové Rumunsko, u motorek je to starší Japonsko nebo nová Čína. Rozhodnutí je pak na každém.

Nejlevnější „dvacky“ pro šestnáctileté

Jeden z nejrozšířenějších způsobů, jak začít brázdit silnice na jedné ještě před dovršením plnoletosti, je motorka, kterou rozsah řidičského oprávnění A1 (od 16 let) omezuje na 125 cm3 objemu a 11 kW výkonu. Záměrně jsme se tady soustředili skutečně pouze na motorky a vyřadil skútry, protože skútrů neznámých značek za cenu kolem 30 000 korun je nepřeberné množství.

Yuki 125i Vox

Když jsem byl ještě takové „motocyklové mládě“, občas jsme si s kamarády z motorek Yuki dělali tak trochu legraci. Jenže nikdo nemůže Yuki upřít, že je na našem trhu už pěknou řádku let a pořád nabízí celkem kvalitní stroje za celkem nepřekonatelnou cenu. Tu vůbec nejnižší, tedy celkem fantastických 56 490 korun za novou motorku, nese model 125i Vox.




Benelli TNT 125

Benelli je italskou značkou, která se po finančních problémech ocitla v čínském vlastnictví. Jeho výsledkem je nová řada levnějších motocyklů, na jejímž začátku stojí prťavý městský stroj TNT 125. Ten se na českém trhu nabízí za 64 990 korun.




Página: 1 2 3 4

Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace