7 underlige ting, der sker, når du spiser havregryn hver dag
Fordi diæt er så vigtigt for det generelle helbred, kan det at gøre havregryn til en daglig vane være et smart valg. Du har muligvis hørt hypen om havregryn og forebyggelse af hjertesygdomme og kræft, men når det kommer til markedsføring, er det altid bedre at verificere fakta. Er havregryn virkelig så godt for dig?

På den ene side er havregryn et perfekt eksempel på et sundt fuldkorn. De tilbyder afbalanceret ernæring, mere fiber og antioxidanter. Og de har mere protein og sunde fedtstoffer end andre korn.

En portion havregryn repræsenterer 51 gram kulhydrater, 13 gram protein, 8 gram fiber og 5 gram fedt. Du får alt det ud over betydelige niveauer af mange vitaminer og mineraler til kun 303 kalorier.

Men hvad sker der virkelig, hvis du spiser havregryn hver dag? Læs videre for at finde ud af, om fordelene ved at spise havregryn virkelig lever op til forventningerne.
1. Du får en sund dosis antioxidanter

Antioxidanter er vigtige, fordi de binder og neutraliserer skadelige frie radikaler i kroppen. Der er mange forskellige typer antioxidanter, men havre er rige på en type kaldet polyfenoler. Mere specifikt indeholder havregryn en type polyfenol kaldet avenanthramid og er praktisk talt den eneste mad, der indeholder den.

Det antages, at Avenanthramides reducerer blodtrykket, fordi de øger nitrogenoxidproduktionen. Nitrogenoxid er ansvarlig for at udvide blodkar for at forbedre blodgennemstrømningen. Som med de fleste antioxidanter har avenanthramider antiinflammatoriske virkninger, men usædvanligt har de også en tendens til at reducere kløe.Trucos para no coger peso después de hacer dieta