Categorías: Sin categoría

Top-rated attraktioner og ting at gøre i Amsterdam

1. Se kunstsamlinger på Rijksmuseum
En af Amsterdams mest populære attraktioner – og helt sikkert dens vigtigste kunstlager – Rijksmuseum (Nationalmuseet) blev grundlagt i 1798 for at huse landets enorme samling af sjælden kunst og antikviteter. Museets imponerende samling omfatter en million kulturelle artefakter fra det 13. århundrede til nutiden, blandt dem mere end 8.000 vigtige malerier spredt over 250 værelser i denne spredte bygning.
Ud over sine malerier kan Rijksmuseum prale af et velassorteret bibliotek med mere end 35.000 bøger og manuskripter samt mange fascinerende udstillinger, der beskæftiger sig med udviklingen af kunst og kultur i Holland. Af særlig note er dens samlinger af traditionelle kunsthåndværk, middelalderlige skulpturer og moderne kunst stilarter.
Der tilbydes en række engelsksprogede guidede ture med tema. For en særlig oplevelse kan du prøve den sjove kunsthistoriske kanal krydstogt tager i mange af de steder, der er repræsenteret i Rijksmuseum samlinger, eller bestille et bord på museets Michelin-stjerne restaurant.
Der tilbydes guidede ture på engelsk. For at undgå line-ups (næsten 2,5 millioner mennesker besøger hvert år), book tour billetter på forhånd online.
Adresse: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam
2. Besøg Anne Frank House
På Prinsengracht står Anne Frank House (Anne Frank Huis). Dedikeret til det alt for korte liv for et af verdens mest kendte Holocaust-ofre, er dette det faktiske hjem, hvor Annes familie gemte sig for meget af anden verdenskrig.
Frankerne var jødiske flygtninge fra den tyske by Frankfurt, og det var her, Anne skrev dagbogen, der blev en international bestseller efter krigen. Den blev udgivet blot få år efter hendes død som 15 – årig, blot to måneder før krigen sluttede.
Meget af hjemmet er blevet holdt som det var i Annes tid, og det tjener som et gribende monument til en tragisk periode i historien. En advarsel: Billetter sælger op til to eller flere måneder i forvejen, så sørg for at planlægge og købe dine billetter på forhånd online.
Adresse: Prinsengracht 263-267, 1016 GV Amsterdam
3. Oplev stor kunst på Van Gogh Museum
Det spektakulære Van Gogh Museum er et must-visit for kunstfans og historikere og har været en af Amsterdams største attraktioner, siden det åbnede i 1972. Dedikeret til det ofte urolige liv og ekstraordinære kunstfærdighed af en af landets mest ærede malere, er denne moderne Gerrit Rietveld-designet struktur hjemsted for verdens største samling af Van Gogh malerier og artefakter, meget af det doneret af hans bror, Theo og andre familiemedlemmer.
Med imponerende 200 malerier, 500 raderinger og tegninger samt 700 breve skrevet til (og af) venner og familie er samlingen opdelt i nøgleperioder i kunstnerens liv: hans realistiske værker (1880 til 1887), herunder de berømte Kartoffelædere og hans impressionistiske periode fra 1887 til 1890, hvor hans realistiske værker blev skabt, Vase med solsikker.
Et højdepunkt ved et besøg er den fantastiske “Mød Vincent Van Gogh Experience”, en fascinerende multimediepræsentation af malerens liv og tider gennem levende digitale reproduktioner af hans arbejde.
Også af interesse er værker af Van Goghs samtidige, herunder førende kunstnere som Paul Gauguin og Henri de Toulouse-Lautrec. Hvis tiden tillader det, skal du sørge for at kontrollere tilgængeligheden af museets pædagogiske workshops inden for discipliner som maleri og fotografering. Der ligger også café, butik og bibliotek på stedet.
Adresse: Museumplein 6, 1071 DJ, Amsterdam
4. Udforsk Jordaan-kvarteret
Jordaan er den mest populære af Amsterdams kvarterer og er kendt for sin blanding af boligområder med gårdhaver, livlige markeder og eksklusive butikker og spisesteder. Området er også hjemsted for masser af sjove ting at gøre, fra at tage en behagelig spadseretur langs de mange maleriske gader til at bruge tid på at besøge de mange bedst bedømte turistattraktioner, der ligger her.
Selvom det er bedst kendt som Placeringen af Anne Frank House, er området også hjemsted for mindre kendte skatte som Woonboots Museum, et flydende museum dedikeret til husbåde og det interessante (ærligt!) Amsterdam Cheese Museum.
5. Familie sjov og blomster på Vondelpark
Den største og mest besøgte park i Amsterdam, Vondelpark indtager 120 hektar og indeholder ingen ende af sjove ting at gøre. Ud over vidder af grønt rum oversået af fredelige damme og krydset af rigelige stier, er parken hjemsted for en dejlig rosenhave med mere end 70 forskellige typer af blomsten.
Det har også en række skulpturer og statuer, legepladser og andre rekreative faciliteter, herunder rulleskøjteudlejning og Vondelpark Open Air Theater, som fungerer som mødested for musik- og sceneproduktioner fra maj til september.
Hvis du ikke har pakket en picnic, så fortvivl ikke: Parken er også fuld af caféer, hvor du kan nyde en snack eller et komplet måltid.
6. Folk Watch på Dam Square
Dam Square er et af de mest turistfyldte områder i Amsterdam, og med god grund. Det mest fremtrædende træk er det kongelige palads fra det 17. århundrede (Koninklijk Palace), tidligere hjemsted for den hollandske kongelige familie og nutidens mødested for kongelige arrangementer.
Dam Square er også hjemsted for de største turistattraktioner som den nye kirke (Nieuwe Kerk); Madame Tussauds voksmuseum; og National Memorial Statue, som er dedikeret til hollandske soldater, der mistede deres liv i Anden Verdenskrig.
Denne enorme offentlige plads er naturligvis foret med mange caféer, restauranter og butikker og er normalt fuld af leverandører, der sælger mad og souvenirs. Turister vil også finde et pariserhjul, perfekt til at få et andet perspektiv, samt masser af underholdning, lige fra gadekunstnere og buskers til førsteklasses musikfestivaler.
7. Tour det kongelige palads i Amsterdam
Tidligere rådhuset, det kongelige palads i Amsterdam (Koninklijk Paleis van Amsterdam) fungerer som kongens bopæl, når han er i byen. Dens konstruktion var en monumental opgave, da den blev startet i 1648 og krævede forliset af 13.659 bunker for at støtte mammutstrukturen.
Baseret på arkitekturen i det gamle Rom er ydersiden strengt klassisk, mens interiøret er storslået møbleret, dets lejligheder dekoreret med et væld af relieffer, ornamentik, marmorskulpturer og friser. Tjek de spektakulære loftsmalerier af Ferdinand og Govert Flinck, elever i Rembrandt.
Andre højdepunkter omfatter en af de fineste møbelsamlinger i verden, og City Kasserer værelse med sin marmor pejs og loft malerier af Cornelis Holsteyn. Du kan også se rådmændenes hall, der også indeholder malerier af og Flinck.
Det største og vigtigste rum er Council Hall, overdådigt dekoreret og en af de smukkeste kahytter i Europa. Engelsksprogede guidede ture er tilgængelige, og nyttige audioguides er inkluderet i adgang.
Beliggenhed: Nieuwezijds Voorburgwal 147, 1012 RJ Amsterdam
8. Vestkirken (Westerkerk)
Amsterdams Vestkirke (Westerkerk) ligger ved siden af Anne Frank Museum og er en af de mest populære kirker at besøge i byen. Det er helt sikkert en af de mest maleriske.
Afsluttet i 1630, er denne attraktive renæssancekirke usædvanlig på grund af dens mange interne og eksterne gotiske træk. Dens 85 meter tårn, populært kendt som “Langer Jan” (høj John), er den højeste i byen. På spidsen af spiret er en stor kopi af kejserens krone, placeret der til minde om kejser Maximilian af Østrig. Inde i tårnet proklamerer et klokkespil timerne.
Andre højdepunkter omfatter et fint orgel fra 1622 sammen med en interessant marmorsøjle placeret her i 1906 til minde om Rembrandt. Den store kunstner blev oprindeligt begravet uden for kirken, men blev senere geninteress indeni. Der ligger en gavebutik på stedet.
Adresse: Prinsengracht 279, 1016 GW Amsterdam
Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace