Categorías: Sin categoría

Maailman 15 rikkainta maata




1. Luxemburg
Väestö: 629,191
BKT asukasta kohti (PPP): 120 962,2 dollaria
Suurituloisesta ja alhaisesta työttömyysasteesta tunnettu Luxemburg on maailman rikkain maa. Sen inflaatioaste on vain 1,1 prosenttia, ja sen varallisuus on myös erittäin vakaa. Maailman talousfoorumin mukaan Luxemburgin suuren BKT:n ensisijainen tekijä on se, että tässä pienessä sisämaavaltiossa työskentelee paljon ihmisiä, jotka asuvat naapurimaissa Länsi-Euroopan maissa. Kehittynyt infrastruktuuri ja työmarkkinoiden korkeat arvot houkuttelevat investointeja ja päällekkäisiä suuria ulkopuolisia yrityksiä.
Koska kansakunta oli ollut pitkään riippuvainen teräs- ja rautateollisuudesta, kunnes se lakkasi tuomasta voittoa 1970-luvulla, kansakunta sopeutui erinomaisesti. Nykyään Luxemburg on yksi maailman koulutetuimmista työvoimasta, ja se kukoistaa teollisuudenalojen yhdistelmästä, pääasiassa ja rahoituspalveluihin perustuvasta tuonti- ja vientitaloudesta. Pienet ja keskisuuret yritykset laajenivat, kun taas monikansalliset yritykset vaativat erittäin ammattitaitoista työvoimaa, jolla on kyky puhua useita kieliä. Maassa on myös pieni mutta vauras maatalousala.



2. Singapore
Väestö: 5,866,407
BKT asukasta kohti (PPP): 101 936,7 dollaria
Se, ettei sillä ole luonnonvaroja rakentaa talouttaan, ei ole estänyt ahkeria ja kekseliäitä singaporelaisia muuttamasta maataan maailman toiseksi rikkaimmaksi. Globaalien rahoituspalveluyritysten keskeinen maailman keskus edistää taloutta. Teollisuuden, palvelujen, liikennetekniikan ja logistiikan työpaikat maksavat kansalaisilleen hyvin, kun taas elektroniikka, bioteknologia ja kemikaalit ovat maan tärkein vientituote.
Rakentamalla huippuluokan infrastruktuuria ja laajentamalla merkittävästi matkailualaansa Singapore houkuttelee miljoonia turisteja vuosittain. Tämän lisäksi hallitus hankki erittäin sijoittajaystävällisen taloudellisen ympäristön vapaakaupasta, avoimista markkinoista ja houkuttelevan alhaisista verokannoista, joita kansainväliset yritykset ja liikematkailijat etsivät.



Página: 1 2 3 4

Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace