Categorías: Sin categoría

JAKÉ JE NEJLEPŠÍ SUV NA ČESKÉM TRHU PRO ROK 2021?

Sportovně užitková vozidla neboli SUV jsou relativně mladou „odrůdou“ automobilů. Etablovaly se během poslední dekády a z okrajové kategorie se vyhouply mezi špičku. SUV jsou prostě hit a žádná automobilka se bez svého želízka v ohni neobejde. V dnešním článku se proto podíváme na nejlepší SUV na trhu pro rok 2021 – a to formou krátkých recenzí, v nichž vám jednotlivé modely, které nás zaujaly, představíme.

Nad důvody, jež způsobily oblibu těchto vozů, si leckdo láme hlavu. Tím spíš, že SUV často slouží jako rodinná vozidla, ale stejně tak se v nich mohou prohánět solitéři. Vysvětlení může být celá řada. Tato auta jsou bezpečná a interiér nabízí vysoký komfort i pro větší počet pasažérů, když se přidá prostorný kufr a velmi slušný výkon často s pohonem na všechna čtyři kola, je na trend zaděláno. A pak je tu ještě působivý, takřka majestátní vzhled. Co na tom, že nevýhod je taky víc než dost… ale o tom ještě později. Pokud po vlastním SUV toužíte, je na čase podívat se na zmíněnou přehlídku.

Recenze nejlepších SUV na českém trhu

1. Hyundai Kona

Toto malé a docela mladé SUV (2017) u nás nepatří právě k autům, které bychom na silnicích vídali nejčastěji. To ale neznamená, že si nezaslouží pozornost. A jistě se jí dočká, minimálně díky odvážnému designu, který se navíc zrovna (2020) dočkal faceliftu. Kona nepůsobí ani příliš agresivně nebo nabubřele, ale ani ušlápnutě nebo přehnaně kontroverzně. To se projevuje nejen v designu, ale dalších stránkách, které odhalují její šikovnou rodinnou a praktickou povahu.

Základní motorizací je 1,0 T-GDI, který se hladce osvědčí ve městě, kam se Kona i díky kompaktním rozměrům velmi dobře hodí. Nejvyšší metu představuje naopak motor 1,6 T-GDI, ve kterém už cválá pěkných 198 koní a řídí je sedmistupňová dvouspojková převodovka. Samozřejmostí je možnost volby pohonu na všechna čtyři kola.

Kona nabídne i velmi poctivou porci komfortu. Interiér je vkusný, vytvořený s citem pro detail a je vidět, že tvůrci mysleli na blaho posádky. Po zmíněném faceliftu ještě přitlačili na výbavu, například v podobě 10,25palcového dotykového displeje. Přibyly i další bezpečnostní a asistenční prvky. Výbava Kony je teď na velice slušné úrovni a určitě neurazí – a to platí i pro tu původní, pokud se vám nechce čekat (nová se na trh teprve dostane).




2. Volvo XC40

Volvo XC40 si v roce 2018 vysloužilo titul Car of the Year – tedy „Auto roku“. Jde o poměrně známou evropskou cenu s dlouhou tradicí, a proto se sluší tímto sdělením začít. Volvo XC40 je nejmenší SUV v rámci vlastní automobilky, což se ale na první pohled nemusí zdát, protože s délkou 4425 mm nejde vyloženě o drobečka. Na dojmu robustnosti však možná přidává více samotný design, který je typicky pro Volvo hranatější, budící respekt, zároveň však velmi elegantní.

Toto kompaktní SUV skrývá i uvnitř štědrý a komfortní prostor, ze kterého čiší švédská preciznost a vkusnost. Minimálně čtyři lidi budou mít pohodlí víc než dost a potěší je dostatek odkládacích ploch. Zavazadlový prostor pak skýtá 452 l prostoru, což je poctivý průměr v rámci dané kategorie.

Výkon rovněž odpovídá sebevědomému dojmu, jímž vůz působí. Na výběr je několik motorizací (benzín i nafta), jde o dvoulitrové čtyřválce s výkonem 197 anebo i 250 koní a s osmistupňovou převodovkou. Rovněž nepřekvapí, že je dostupný i pohon 4×4.  Volvo XC40 je jednoznačně výjimečně povedené kompaktní SUV, které jistě nedostalo vítězství ve zmíněné soutěži zadarmo.




Página: 1 2 3 4

Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace