Categorías: Sin categoría

JAKÉ JE NEJLEPŠÍ AUTO DO MĚSTA? TY MALÉ JSOU NEJPRAKTIČTĚJŠÍ




Trávíte většinu času v betonové džungli města či velkoměsta a chcete auto, které bude přesně odpovídat potřebám a požadavkům takového prostředí? Tak to jste zavítali na správnou stránku. Sestavili jsme pro vás totiž výběr nejlepších aut do města. Takových, které potěší skvělým poměrem ceny a výkonu a budou se v členitém prostředí pohybovat jako šelmy. Každé z těchto parádních městských vozítek vám představíme v krátké recenzi, v níž se pokusíme i o celkové zhodnocení kladů a záporů.

Jasně, ve městě se dá jezdit prakticky s čímkoli – od tříkolky až po tank. My jsme se nicméně rozhodli zaměřit na menší auta, která jsou praktická, nabídnou příjemně nízkou spotřebu a spolehlivě vás přepraví z bodu A do bodu B.

Recenze nejlepších městských aut

1. Škoda Citigo

Úplně prvním zástupcem městských vozidel bude v tomto žebříčku našinec. Nebo spíše bývalý našinec? Škodovka patří už léta pod VW, ale stále je úzce spojena s naší zemí, má zde sídlo, výrobní závody, zaměstnance atd. Navíc u nás stále představuje špičku, pokud jde o prodeje a oblibu. V roce 2011 přišla Škoda na trh s vozem, který dostal název Citigo. Ten sám o sobě jasně evokuje, kam toto auto patří a pro jaké prostředí je přizpůsobené. Před pár lety navíc dostala Škoda Citigo nový facelift.

Je nutné říct, že obliba tohoto vozu rok od roku poněkud klesá, což je škoda, protože start byl docela raketový a svého času dokázala Citigo plně konkurovat třeba i osvědčenému Fiatu Panda nebo příbuznému VW Up!. Stále však jde o velice povedený městský kousek, který si zaslouží zvýšenou pozornost. Citigo je k dispozici jako tří nebo pětidveřový hatchback velmi úsporných rozměrů. Snadno tak zaparkujete třeba i před nacpaným obchodním centrem. Minimalistický, ale elegantní design rozhodně majiteli ostudu neudělá.

Citigo skrývá pod kapotou litrový tříválec a nabízí zcela dostačující výkon a vysokou míru spolehlivosti. Zavazadlový prostor nabízí něco přes 250 l místa – a to je v rámci dané kategorie tak velmi slušné. Vůz je tedy nejen hbitý, ale i praktický a v neposlední řadě nabízí pěknou bezpečnostní výbavu. Škoda Citigo může být tudíž velmi dobrá volba. A pozor! Už je k dispozici i jako elektromobil s dojezdem přes 250 km.




2. Peugeot 208

Vůz známé francouzské automobilky Peugeot s označením 208 vyjel na silnice už před osmi lety, ale nedávno se dočkal nové generace a stále jde o oblíbený hatchback, který se svými proporcemi perfektně hodí do městského prostředí. Oproti svému předchůdci (207) se dokonce ještě o něco „smrsknul“. Přesto si zachoval komfortní vnitřní prostor i solidní zavazadlový prostor.

Toto malé auto patří mezi stálice a řidiči oceňují jeho obratnost a ve většině případů i na francouzskou výrobu překvapivou spolehlivost. Menší výtky někdy patří uspořádání některých prvků vnitřního prostoru. U nové generace je to například ne úplně dokonale řešená obrazovka. S 1.2 benzínovým motorem jde však o vůz, který vás ve městě nezradí.




Página: 1 2 3 4

Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace