Categorías: Sin categoría

8 NEJLEPŠÍCH AUT PRO ÚPLNÉ ZAČÁTEČNÍKY




Řada z nás si jistě vzpomene, jaké bylo naše první auto. U spousty lidí vyvolá tato myšlenka vzpomínky, často šlo zřejmě o levné, obouchané auto, které nám ale dělalo neskutečnou radost. Jaké je ale nejlepší auto pro začátečníky? Tuto otázku si určitě pokládá řada rodičů, kteří koukají po prvním vozu pro své ratolesti, hlavu si s ní ale lámou i novopečení řidiči.

První auto by každopádně mělo řidiči pomoci získat potřebné zkušenosti. Mělo by proto být předvídatelné, snadno zvládnutelné a spolehlivé. Jako první auto po získání řidičského průkazu určitě nejsou vhodné sporťáky nebo obrovské luxusní limuzíny. Odhoďte své ego a vybírejte první auto na vyježdění s rozumem. A po jakých autech kouknout?

1. Opel Corsa

Opel Corsa je etalonem malých vozů, které se hodí pro začínající či méně náročné řidiče. Corsa má dlouhou tradici a líbivý design. Jde o poměrně pohodlné auto, které se oproti původním starým Corsám stále mírně zvětšuje. Nabídne příznivou spotřebu i příjemnou cenovku. Kromě nových Opelů Corsa, jejichž cena začíná na 299.990 korunách, se můžete poohlédnout i po ojetém kousku. Nejstarší kousky, které trpěly především korozí, se dají sehnat již za pár tisícovek. Na kvalitní ojeté vozy si ale připravte několik desítek tisíc.

Nová Corsa nabízí tři varianty benzinových motorů a jeden naftový. Doporučujeme zvolit do takto malého auta benzinový agregát, je navíc předpoklad, že nájezd u začínajícího řidiče nebude tak vysoký, aby se vyplatilo investovat do dieselu. Výrobce nabízí benzinové motory od výkonu 55 kW až do 96 kW.

 




2. Kia Rio

Korejská automobilka je na českých silnicích stále rozšířenější. Model Rio je druhým nejmenším modelem, jeho ceny v Česku startují na 279.980 korunách. Zákazník má na výběr množství motorů, všechny ale jezdí na benzin. Výhodou modelu Rio je například dobře zpracovaný interiér a pohodlné sedačky. Velkým lákadlem je sedmiletá záruka.

Opět je možné sáhnout po ojetině, ceny velmi starých kousků začínají kolem 30.000 korun. Za desetiletou Rio dáte od 75.000 Kč výše. Velmi povedený je benzinový čtyřválec, je spolehlivý a má příjemný projev. U ojetých kousků je možné v nabídce najít také naftový agregát, je lepší se mu ale vyhnout, mohou vás potkat problémy a drahý servis.




Página: 1 2 3 4

Bernadette

Entradas recientes

Best Woks for More Than Just Stir-Frying

  A large, shiny, and well-worn wok is a staple in Chinese restaurants and homes…

2 years hace

8 Best Infant Car Seats

  When you’re in your mid-30s, wedding registries turn into baby registries, and it’s easy…

2 years hace

8 Best Tools for Kids of All Ages

  Teaching your kids how to use tools at a young age helps prepare them…

2 years hace

8 Best Basement Lighting Options

  Even if it lacks the abundant natural light you enjoy on the other floors…

2 years hace

8 Best Tower Speakers For Ultimate Entertainment

  If you have the space, tower speakers—also known as floor-standing speakers—are great for getting…

2 years hace

8 Best Tool Belt Suspenders

  Tool belts are a necessity when tackling larger DIY and construction tasks, making it…

2 years hace